Het uitbuiten van zwakte door een narcist.

Traditioneel was verloving een periode voor het huwelijk waarin er geen sex tussen de partners was.

De bedoeling was om een diepgaande relatie te doen ontstaan, na te gaan of er onvoorwaardelijke liefde kan ontwikkeld worden zonder de complexiteit van sexuele intimiteit.

Uiteraard was er ook wel sex maar dan op die manieren dat er geen kind van kon komen. In de meeste gevallen lukte dat wel en groeide men in respect voor elkaar en was het de bedoeling om zich te kunnen beheersen van onmiddellijke bevrediging. Kortom een leerschool in liefde voor elkaar dat moest uitmonden in een huwelijk.

De bedoeling van het verbod op geen voorhuwelijkse betrekkingen (in die zin dat er een kind zou kunnen van komen) werd niet meer onderwezen sinds dat de anti-conceptie zorgde voor de seksuele revolutie.

Evenwel sinds homo-seksualiteit bespreekbaar was vond velen het wel nodig om na te gaan of men seksueel bij elkaar pastte.

In de praktijk betekende het dat partners meer en meer beslisten om de periode zonder seks in te korten.

Er is een mentaliteit ontstaan waardoor velen het vertrouwen haast blindelings schenken zonder dat alles grondig wordt onderzocht van elkaar. Dat meer en meer de seks bepalend geworden is of men verder gaat met elkaar of niet.

Dit komt natuurlijk de narcist goed uit.

Hoe meer ervaring een narcist op doet hoe handiger hij wordt. Sex wordt dan ook gebruikt als middel om te kunnen misbruiken en gebruik te maken van een ander.

Er is m.a.w. geen sprake meer om te onderzoeken of het mogelijk is om met die andere een levenslange relatie te ontwikkelen maar om te zien hoelang en hoeveel graantjes er kunnen meegepikt worden.

Voorbij de lange wandelingen bij ondergaande zon. In plaats daarvan de snelle wip in het toilet van de dancing. Voor de keuze van de ‘one-night’ stand gaat men vooral af op uiterlijkheden en de kunst van het verleiden.

Wederom is dat een veld waarin de narcist ervaring in heeft.

Die cultuur van imago opbouw daarin is hij immers meester. Het verwerven van personen die dit imago ondersteunen ongeacht of de partners in staat zijn met elkaar te communiceren wordt het hoofddoel.

Dat narcisten het moeilijk hebben door hun kindertrauma’s om zich aan een partner te hechten komt niet onmiddellijk in het visier omdat in het begin van de relatie voor al de fun belangrijk is om de partners van elkaar afhankelijk te maken.

 

Vandaar dat de narcistische partner een aura van verlangen naar hem ontwikkelt die moet zorgen dat zijn prooi dichter en dichter in zijn net wordt gevangen.

Hij/ zij zal etaleren dat ze door velen begeerd worden en dat ze in staat zijn om de dates te verwerven die ze willen.

Voor narcisten is ijdelheid sowieso geen probleem.

Nu wordt het zelfs een uitstekend middel om het gewenste object te veroveren. Uitverkoren worden uit een menigte van bewonderaars van de narcist dient het verlangen bij hun prooi op te wekken.

Een meute aan bewonderaars is de ‘social proof’ dat de narcist ‘speciaal’ is maar ook de prooi gaat zich zo voelen.

En de uitverkorene voelt zich speciaal omdat ze mag behoren tot de ‘vriendenkring’ van de narcist. Het wordt een punt van ijdelheid voor de prooi. Het verlangen dat misschien authentiek was komt nu in een dynamiek van competitie met andere potentiële prooien.

 

Er is een illusie van populariteit die wordt gecreëerd. (ook online)

Ze doen dit door zich te omringen met leden van de andere sexe.  Vrienden, vorige lieven en eventueel zelfs toekomstige vrouwen/mannen die na u zullen komen.  Narcisten werken dan suggestief zodat de rivaliteit gestimuleerd wordt en hun begerenswaardigheid verhoogd wordt binnen de groep partners.

Het gaat hier niet over het verliefd worden en de verliefdheid die uitdooft. Het gaat hier niet over het vinden van nieuwe partners, voor of tijdens bestaande relaties die tot een einde komen.

Waar het wel over gaat dat is bewuste verleidingstrukken en manipulatie die wie triangulatie noemen.

Immers een object wordt begerenswaardiger wanneer het ook door iemand anders begeerd wordt, een driehoeksverhouding, aanvankelijk gespeeld op emotioneel vlak.

Mensen bedriegen ook elkaar, vertellen kwaad over elkaar, roddelen enz Het gaat hier niet over die alledaagse vormen van gedragingen hoe pijnlijk ook. Al die toestanden kunnen onfair zijn, en zijn voor velen oorzaak van depressie, intens verdriet enz.

Het resultaat van de narcist zijn gedragingen is niet alleen dat de schade exponentieel is maar dat het een specifiek patroon van gedragingen is die de narcist gebruikt met als doel zijn slachtoffer te pijnigen en te controleren tijdens, gedurende de devaluatie periode en daarna. Ze kunnen immers plots terug opduiken.

Narcisten zoals de meeste roofdieren streven naar macht en controle.

Ze willen hun partners seksueel, emotioneel en fysiek domineren.

Ze zoeken de kwetsbare punten bij hun prooi niet om die te helpen genezen, maar om die uit te buiten.

Dat is de reden waarom ze in het begin van de relatie de partner overstelpen met veel aandacht, vleierij en lovebombing.

Per definitie maakt verliefdheid iemand kwetsbaar, hoe sterk of hoeveel zelfvertrouwen je ook hebt.

Hoewel psychopaten soms geweld gebruiken als hun andere middelen niet meer helpen, hebben ze meestal dat niet nodig in het begin.

Ze creëren bij iemand de illusie van ‘liefde’, die daar zo sterk en eerlijk naar verlangt, en dat heeft hen de perfecte mogelijkheid om je te consumeren.

Daarom brengt de uitspraak van “waarom verlaat je hem niet?” zoveel schade.

 

Je begon geen relatie met de narcist (je wist niet dat hij/zij zo was) verwachtend dat je zou worden gebruikt, misbruikt, uitgebuit, en vernederd.

Vooreerst werd je misleid om verliefd te worden op hem/haar.

Dat verliefd worden is wellicht een van de sterkste menselijke eigenschappen en de narcist weet dat.

 

Hoe bereiken narcisten dat ze zo’n krachtige invloed over hun prooi verwerven?

Dat het verlangen toeneemt als het ook door iemand anders verlangd wordt omdat er dan competitie is en het meer en meer over het winnen op de concurrent gaat dan het object zelf, wat we triangulatie hebben genoemd, wist u al vanuit uw kindertijd.

Het is de methode dat publiciteit voordurend gebruikt, wat ook nog influencer marketing wordt genoemd.

Triangulatie is één van de favoriete methodes van de narcist.

Zie haar enkele uitspraken van narcisten om triangulatie uit te lokken :

Mijn vriendin deed zeer gekke dingen verleden nacht.

Ik zag je met dat ventje, verleden week, vertel me eens wat is er aan de hand?

Ben je aan het daten met die piemel?

Ik ga mijn ex-vriendin nog eens een extra laatste beurt geven want ik miste haar nog zo en dan is het definitief gedaan.

Het masseren van een vriendin haar rug in het bijzijn van een andere om iemand anders haar  goesting op te wekken.

Heb je die hoerachtige bitch daar gezien? Ik kots daarvan.

Weet je, mijn ex vriendin stonk? Ze stonk zelfs uit haar mond.

Ik ben naar die fuif geweest en het was bang bang.

Ze zou een goede porno actrice zijn.

Ze is waarschijnlijk een lesbische, want ze vroeg steeds opnieuw om ….. met haar te doen.

Ze wordt heil van haar eigen tampon.

Deze daar, die lijkt wel een dode vis, maar jij…

Ik heb zelfs zin om me te verbergen in de auto,  onder de zetel van mijn ex.

Ik doe al een tijdje niets meer in bed bij haar, in de hoop dat ze zelf zegt om er mee te stoppen, zo beu ben ik het.

Met dergelijke uitspraken op regelmatige basis willen ze duidelijk maken dat er een grote vraag naar hen is, eigenlijk hun slachtoffer brainwashen.

Je zou eens moeten weten hoeveel er met mij een relatie willen. Ze weet niet wat ze gaat missen.

Narcisten passen triangulatie toe op hun eigen familie, op jouw familie, op je vrienden, op ex partners, of complete vreemden en op partners die ze wel willen veroveren.

De narcist heeft zogenaamd de mogelijkheid op verschillende partners en er worden voordurend op hem/haar avances gedaan.

 

Ze voelen een intense euforie wanneer ze mensen tegen elkaar opzetten.

En nog het meest wanneer het een concurrent van hen betreft.

Ze creëren situaties om je jaloers te maken op een zodanige manier dat je hun trouw in vraag stelt.

In een niet narcistische relatie willen partners aan elkaar bewijzen dat ze trouw zijn.

De narcist zorgt er net omgekeerd voor dat zijn trouw wordt in vraag gesteld.

In een niet narcistische relatie zorgt men er voor dat ongemakkelijke situaties vermeden worden, en narcist zal juist voor dat ongemak zorgen.

Ze zullen voortdurend suggereren dat zij er kunnen naarstreven om iemand anders aandacht op te eisen, of meer tijd met anderen doorbrengen, zodat de partner nooit een innerlijke rust ondervindt, en de relatie in harmonie verloopt. Voor hen is dat dood saai.

Ze willen voortdurend die afhankelijkheid van hun stemming voelen.

Als je hen daarover aanspreekt zullen ze het ontkennen en je gek verklaren.

 

Het punt is dat je werd gewoon gemaakt door zo’n hoog niveau van aandacht in de periode dat ze je moesten strikken.

Door dat verwachtingspatroon voelt het persoonlijk zeer verwarrend wanneer ze hun aandacht op iets anders richten.  Ze weten dat.

Ze vergeten bijvoorbeeld de plannen die ze hadden gemaakt met jou en in plaats daarvan spenderen ze een paar dagen tijd met hun vrienden waartegen ze altijd klagen over jou.

Eerst zullen ze vertellen dat hun familie vreselijk mensen zijn, en dan zullen ze je negeren op zo’n bijeenkomst met hun familie of je volledig aan je lot overlaten. Het zou me niet verwonderen dat ze bij hun familie plots een dutje doen en je compleet alleen laten met die vreemden, zelfs al heb je met hun familie nog geen band.

Ze zullen troost zoeken bij een ex wanneer iemand van hun familie sterft, en zeggen dat ze een speciale vriendschap voelen op dat moment dat je in die situatie niet kunt begrijpen.

Het kan best zijn dat ze een paar maanden voordien nog gezegd hadden dat die speciale vriendschap misbruikend en onstabiel was.

Op zoek gaan naar aandacht, medeleven en troost van anderen, in plaats van die bij jou te zoeken, is een zeer gemeenschappelijke tactiek van iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis.

 

Omdat je een empathische persoon bent, en hun partner zul je terecht vinden (zoals in goede relaties) dat ze innerlijke rust dienen te zoeken bij je.

Ze hebben immers veelvuldig over hun problemen in het verleden verteld, en toen mocht je hen troosten. Ze hebben hun verteld over hun hartsproblemen, je dacht dat dat echt was, en eerlijk, en een openheid naar intimiteit in het verleden, maar in zo’n situatie zeggen ze dat dat anders is.

Wat is er zo anders dan? Je dacht dat er openheid was, en nu sluiten ze zich af en gaan hun problemen met anderen bespreken.

Ben je dan plotseling niet meer de persoon waardoor ze terug gelukkig werden?

Nu keren ze zich tot hun privé vrienden en vroegere relaties die je toch niet kunt begrijpen zeggen ze. Daarna zullen ze zeggen dat je er toch niet echt voor hen was wanneer ze je nodig hadden.

Als je met vragen zit over dit onderwerp contacteer me dan op Facebook.

Heb je ervaringen met narcistische uitspraken om de triangulatie techniek in werking te stellen? Laat het me weten in de commentaren of in een persoonlijk bericht.

Kan ik een antwoord krijgen op de vraag of je ooit een relatie gehad hebt met een narcist?

Als je dat wenst en uzelf er door geen gevaar loopt, laat ons iets daarover weten in de commentaar sectie hieronder. Dat is een geweldige manier om elkaar te helpen in deze gemeenschap. Maar als u verkiest dat te delen met mij persoonlijk kan je dat als je me bevriendt op Facebook en een persoonlijk bericht stuurt. Ik ga dan in op al je vragen. Het is geen therapie of coaching sessie,  gewoon luisteren naar je verhaal en zien of we daar klaarheid kunnen in krijgen.

Ook als je genoten hebt van deze inhoud, en u wilt voorkomen dat deze narcistische personen je leven gaan domineren, dan zorgen we er voor dat je goede vrienden gaat maken. Zet dan de stap om mijn facebook pagina te liken.

We zullen jou een ton aan verbazingwekkende middelen aan reiken die u zullen helpen u door elke fase van herstel van misbruik door een narcist  kunnen helpen. Iedereen wenst uiteindelijk te bouwen aan een warme gezellige thuis.

Gelieve mij niet te contacteren als je geen inlevingsvermogen hebt.

Dit artikel is niet bedoeld om te diagnosticeren of een gids te zijn voor zelf-diagnoses. Het enige doel van dit artikel is strikt voor educatieve doeleinden. Mijn doel is om de lezer  te laten nadenken om schadelijke individuen beter te vermijden.

De standpunten zijn Johan Persyn zijn niet noodzakelijkerwijs die van wetenschappelijk America en Europa.

Als u dankzij deze post meer inzicht hebt gevonden, vergeet dan niet om te reageren, commentaar te geven en te delen.

Johan Persyn

PS : Vindt u dit artikel interessant, leerrijk, controversieel, of hebt u eens kunnen glimlachen van herkenning en erkenning? Dan is een donatie, hoe bescheiden ook, een goed idee want dan kan ik voor meer van dit zorgen. Dank U wel.

Bedankt, zoals altijd om aardig en creatief te zijn in uw reactie.