De taal van een narcist.

De maatschappij gaat ervan uit dat iedereen een geweten en inlevingsvermogen heeft. Maar is dat zo?

Sommigen zijn oplichters, serie-moordenaars, verstokte leugenaars enz. In feite zijn 1 op de 25 mensen in België naar schatting psychopaten.

Narcisten, degenen die voldoen aan de criteria voor de narcistische persoonlijkheidsstoornis en psychopaten spreken een gekmakende taal :

van projectie, met een woordsalade van gaslighting en pathologische jaloezie.

Deze mensen zijn niet in staat zich in te leven in anderen en exploiteren vaak anderen voor hun eigen agenda.

Je kunt mensen hebben met narcistische trekken, maar aan het uiteinde van het spectrum heb je de psychopaat.

De narcist houdt zich bezig met chronische manipulatie en devaluatie van hun slachtoffers.

Ze kunnen dit doen door een hele schare van de familie en vrienden mee te sleuren in hun leugens en manipulatie zodat er een verder toename van het gevoel van waardeloosheid, angst en suïcidaal gedrag ontwikkelt als het slachtoffer niet sterk staat en ondersteunt wordt door een kleine groep van empathische en eerlijke vrienden.

Er is een voortdurende manipulatie die begint bij idealisering met love- bombing, die overgaat in devaluatie om te eindigen in een breuk.

Bij de breuk gooien ze verder met modder om het trauma terug te reactiveren en te verergeren.

veerkracht weerstand tegen narcisme narcist johanpersyn.com VKoN

Het is niet ongebruikelijk dat een lastercampagne gevoerd wordt tegen het slachtoffer zelfs op een zeer persoonlijk moment zoals geboorte, huwelijk, sterven ouders enz.

Narcistische partners met een antisociale persoonlijkheidsstoornis houden zich bezig met de chronische manipulatie en devaluatie van hun slachtoffers, waardoor het slachtoffer het gevoel krijgt waardeloos, angstig en zelfs suïcidaal te zijn.

Hun manipulatie is psychologisch en emotioneel verwoestend en zeer gevaarlijk, zeker gezien de hersenen circuits voor emotionele en fysieke pijn één en dezelfde zijn.

Hoe een slachtoffer zich voelt als ze in de maag worden gestampt kan vergelijkbaar zijn met de pijn die een slachtoffer voelt wanneer ze verbaal en emotioneel misbruikt zijn.

De effecten van narcistisch misbruik verlammen en kunnen langdurig zijn, zelfs zodat ze resulteren in symptomen van PTSS of Complex PTSS.

Onnodig te zeggen, dat deze vorm van misbruik psychologische en emotionele littekens nalaat die een leven lang kan duren. Dat is dan ook de reden waarom ik deze artikels schrijf.

Maar wat narcistisch misbruik zo gevaarlijk maakt is dat het vaak niet als misbruik wordt herkend.  Slachtoffers voelen zich verlamd, kunnen hun potentieel niet volledig gebruiken, maar geraken altijd vast. Ze zitten dan vast in een gevoel dat ze nog niet onder woorden kunnen brengen.

De Geestelijke Gezondheidszorg is nu pas begonnen te onderzoeken en te begrijpen wat  Narcist Slachtoffer Syndroom  is, hoewel overlevenden zich daarover al jaren uitspreken.

Narcistisch misbruik is vooral psychologisch en emotioneel, hoewel slachtoffers kunnen ook lijden onder fysieke mishandeling.

Aangezien deze misbruikers gebruik maken van zeer geheime en verraderlijke methoden om hun partners te misbruiken, zijn ze in staat om aan hun verantwoordelijkheid te ontsnappen voor het misbruik.

veerkracht weerstand tegen narcisme narcist johanpersyn.com VKoN

De valse persona van de narcist.

Zij kunnen ontsnappen als gevolg van de valse persona die zij voor de buitenwereld opzetten wat meestal een charmant masker is dat hun wreedheid verbergt en ook door hun uitgebreid netwerk dan ook meestal in narcistische kringen.

Overlevenden geven vaak zichzelf de schuld voor het misbruik.

Ze lijden onder het niet kunnen onder woorden brengen van wat ze hebben meegemaakt.

Zodra ze de woordenschat van narcistisch misbruik leren, zijn ze gewapend met de instrumenten, de inzichten, en de middelen om te genezen.

Het leren van de taal en de technieken van deze roofdieren betekent dat we beter voorbereid zijn om de rode vlaggen te identificeren in de omgang met mensen die kwaadaardige narcisme of antisociale kenmerken vertonen.

Door onze nieuwe kennis over narcisme kunnen we ons beter beschermen tegen uitbuiting en misbruik.

Het betekent dat we de juiste grenzen stellen met anderen, en weloverwogen beslissingen nemen over wie we in ons leven al dan niet houden.

Inzicht in de aard van deze giftige interacties en hoe ze invloed hebben op ons heeft een enorme impact op ons vermogen om deel te nemen in zelfzorg.

Ik persoonlijk weet hoe verwoestend deze vorm van misbruik kan zijn, vooral als de overlevenden niet in staat zijn van hun ervaringen in het traditionele discours over wat misbruik inhoudt uit te spreken.

Slachtoffers van narcisten zijn vaak vervreemd en ontkracht door hun eigen vrienden, familieleden, en zelfs de geestelijke gezondheidszorg professionals die niet getraind zijn in dit soort misbruik.

Opleiding in de effecten van narcistisch misbruik.

Als een overlevende, een auteur en een coach van herstelling van het misbruik door een narcist heb ik de missie gesteld het publiek op te leiden over de effecten van narcistisch misbruik.

Ook de technieken van narcistische verslaafden komen aanbod in mijn gesprekken en artikels.

Gezien ik het aan de lijve ondervind weet ik dat voor velen genezing mogelijk is van dit soort misbruik ook voor diegenen die jaren al de hoop hebben opgegeven.

Deze pathologische individuen lopen onder ons elke dag in hun valse maskers.

Vaak zijn ze ongezien en onopgemerkt, want ze kunnen griezelig normaal doen.

Ze kunnen van elk geslacht, achtergrond, en sociaal-economische status zijn.

Vaak zijn ze charmant, charismatisch en zeer communicatief in staat om hun slachtoffers uit te kiezen.

Ze bedriegen het publiek moeiteloos.

Het is heel goed mogelijk dat je in je leven reeds hebt gewerkt met of een familielid of vriend hebt met narcistische persoonlijkheidsstoornis of de antisociale persoonlijkheidsstoornis.

Het leren van hun emotionele taal betekent erkennen dat hun wreedheid niet alleen expliciet is, maar impliciet en diep geworteld in de nuances van hun mimiek, gebaren, toon, en vooral, de tegenstrijdige mismatch tussen hun woorden en daden.

Hun wreedheid is een bewuste en is ontworpen om te controleren en uiteindelijk hun slachtoffers te vernietigen.

Deze soorten misbruikers passen vloeiend manipulatie toe.

Ze zijn goed thuis in sadistische controle en woede.

Het is verwant aan psychologische en emotionele verkrachting – een smerige overtreding van de persoonlijke grenzen en van het vertrouwen dat het slachtoffer zijn of haar misbruiker heeft gegeven.

Narcistische misbruikers kunnen aanvallen op elk (on)gewenst moment.

Ze gebruiken daarbij  hun keuze aan wapens.

Narcisten gebruiken sarcasme, neerbuigende opmerkingen, scheldpartijen, en de schuld-shifting methode wanneer ze je zien als een bedreiging of wanneer ze zo nodig entertainment nodig hebben in de vorm van een emotionele reactie.

Ze kunnen ook hun non-verbale taal gebruiken in de vorm van een sadistische grijns, de koude doodsheid in hun ogen, terwijl ze hun liefde belijdende aan u, hun verveelde uiterlijk of hun wrede lach als ze je graag pesten.

In alle geval na een tijdje laten ze je te geloven dat je inferieur aan hen bent.

Overlevenden besteden een groot deel van hun energie gedurende de devaluatie fase .

In de onrechtmatige cyclus van de narcist is de devaluatie fase de fase waar het slachtoffer systematisch van zijn voetstuk wordt gebracht door te vernederen en te degraderen.

In die periode loopt het slachtoffer constant op haar/zijn tenen, maken ze zo goed als geen geluid opdat zij de toorn van de narcist zou kunnen meebrengen.

Maar op eieren lopen helpt niet.

De narcist kan en zal alles en alles wat je hebt gezegd of gedaan tegen u gebruiken.

Er zijn drie belangrijke stukjes informatie die narcisten vaak verzamelen in de idealisering fase van de relatie.

Tijdens deze lovebombing fase verzorgen ze je met overvloedig aandacht.

Wat je dan vertelt wordt later in de devaluatie fase tegen u gehanteerd en verandert in een speciale verdorven taal.

triangulatie slachtoffer van narcisme

 

1. De gebreken, tekortkomingen, onzekerheden en geheimen die je hebt toevertrouwd aan de narcist.

De narcistische misbruiker verheugt zich wanneer u uw wonden, uw strijd, en je triggers van vroeger met hem/haar deelt.

Het is dan dat veel makkelijker voor hen onder je huid en de binnenkant van je geest te kruipen, en een bewijs te leveren van hun ‘empathie’ (die ze faken).

Tijdens de vroege stadia van de relatie, hebt u waarschijnlijk zoveel vertrouwen gehad en open geweest tegenover een narcist dat je alles met hem/haar wenst te delen: je verleden, je gekwetstheid of wat jezelf waarneemt dat uw gebreken zijn.

U kunt dit zien als een manier om rapport te leggen, een verbinding met je partner te verkrijgen, een manier van zijn/haar kwetsbaarheid en intimiteit te delen. Maar de narcist drong daar ook op aan.

Een narcistische misbruiker ziet het als het diner zelf dat op tafel dient gelegd.

Daardoor geef je hem de code van je persoonlijk leven zodat hij/zij toegang heeft tot al je resources.

Ze zullen doen alsof ze u ondersteunen en meeleven met u wanneer u deze in eerste instantie aan hen openbaart, maar ze zullen dat later gebruiken om u te lokken, te kleineren  en te vernederen tijdens de devaluatie fase.

Denk eraan: De narcist heeft geen grenzen aan wat hij of zij zal gebruiken, ze gedijen op het feit dat u wordt getraumatized.

Hun vermogen om je terug in het oorspronkelijke trauma te brengen met slechts een wending geeft hen het gevoel krachtig te zijn.

En ze leven voor die kracht, want het is de enige macht die ze hebben.

Aan een ​​narcist vertellen over een open wonde is een uitnodiging om dieper te snijden en de narcist kan en zal altijd een wonde nog dieper dan de eerste snijden.

narcistische dochters johanpersyn.com narcistische zuster narcistische broer narcistische zoon

2. Uw sterktes en prestaties, met name degene waarop ze pathologisch jaloers zijn.

In eerste instantie wanneer je nog op een voetstuk werd geplaatst kon de narcist niet genoeg krijgen van uw sterke punten en prestaties.

Ze konden niet enthousiast genoeg zijn over u, uw familie en vrienden.

Overal werd je getoond.

De narcist behandelt je als een trofee dat is een essentieel onderdeel van hen.

Hun associatie met je maakte onvermijdelijk dat ze zich superieur voelen en belangrijk. Het versterkt hun valse beeld van een normaal mens die een “prijs” kon krijgen als jij.

In de devaluatie fase zal een narcist letterlijk al uw sterke punten vertalen naar vermeende gebreken.

Vroeger  was je “zelfverzekerd en sexy”, maar nu ben je “eigenwijs en ijdel.”

Vroeger was je “intelligent en gedreven,” en nu ben je gewoon een “know-it-all” of een “smartass. ”

Ze laten je geloven dat je waarde niet echt en niet de moeite is.

Ondertussen projecteren ze hun eigen minderwaardigheidsgevoel op jou.

Zij/hij zal wat je hebt bereikt degraderen, minimaliseren en negeren.

Nu doen ze alsof het niets voor hen betekent en alsof het van weinig belang of waarde  voor de wereld is.

Zij zullen u onzekerheid voeden over uw gebrek aan competentie en bekwaamheid.

Zij zullen beweren dat ze beter zijn dan jij en dat je al die tijd hun ideeën hebt gestolen.

Zij zullen u beschimpen en willen dat je gelooft dat je niet in staat bent om de kleinste taken uit te voeren, zelfs als is uw persoonlijke competentie professioneel.

Ze zullen dreigen om uw reputatie te ruïneren.

Op grote evenementen van familie, vrienden of werk zullen ze u saboteren.

Ze zullen pogen om iedereen tegen je te keren.

Ze zullen je dromen, je ambities, je overtuigingen, je persoonlijkheid, je doelen, je beroep, je talenten, je uiterlijk, je levensstijl – die ze al die tijd hebben verheerlijkt nu vertrappen.

Hun plotselinge draai van het verhaal legt een grote tol op het slachtoffer:

Het is traumatiserend, schokkend en onverwacht vicieus.

Alles wat ze ooit geprezen hebben zal onvermijdelijk worden gedraaid en gedraaid tot een zwakte.

Dit komt omdat ze je niet kunnen laten  ​​“winnen” en vinden dat ze beter zijn dan jou.

Voor hen, is alles een wedstrijd en een spel dat ze moeten winnen ten koste van alles.

Ze proberen je te vernietigen op alle mogelijke manieren.

Ze vallen je kinderen lastig tijdens examenperiodes.

Ze saboteren en pogen je te vernietigen terwijl ze zelf de gehele tijd achterover leunen en ontspannen terwijl ze porno bekijken, vertoefen in gore bars en massage salons.

Ze genieten ervan als alles waaraan je hebt hard gewerkt ontrafeld wordt.

3. Uw behoefte om hen te behagen en de behoefte van de narcist om voortdurend ontevreden zijn.

De narcist heeft uw behoefte aan zijn of haar validatie en goedkeuring in het begin van de idealisering fase gecultiveerd.

Door te maken dat je afhankelijk bent geworden van zijn of haar lof, hebben ze je geconditioneerd op de buitensporige bewondering. Vandaar dat je daar nu naar zoekt.

Terwijl ze u devalueren, gebruiken ze uw behoefte aan validatie in hun voordeel door regelmatig terug te trekken, door bij elke gelegenheid nors te verschijnen.

Het omzetten van alles wat je doet voor hen in een mislukking van uw kant die niet voldoet aan hun belachelijke verwachtingen is een vaste methode.

Niets kan aan hun hoge normen voldoen en alles dat dan ook daaraan niet beantwoord zal worden gewezen.

In feite, worden zelfs de dingen die de narcist verkeerd doet aan jou toegeschreven.

Hun schuld-shifting taal, passief-agressieve gedrag en narcistische woede bij de geringste verwonding wordt een alles verterende pijn voor het slachtoffer.

Als het slachtoffer probeert om zijn of haar pogingen om de normen van de narcist -standards te behalen zal het slachtoffer onvermijdelijk het gevoel van mislukking versterken bij haar zelf.

Hierdoor wordt elke ontmoeting met de narcist een ontmoeting met verbaal geweld, beschuldigingen en oneerlijke vergelijkingen.

Dit alles heeft het slachtoffer nog meer een doordringend gevoel dat hij/zij waardeloos is en nooit genoeg.

Als het slachtoffer ooit probeert de narcistische misbruiker verantwoordelijk te stellen om een fatsoenlijk mens te worden, niet te faken, geen snelle bevrediging zoeken, te stoppen met lovebombing  zullen ze uit te halen in woede, en de schuld geven voor het misbruik en de tegenwerking  door het slachtoffer zelf.

Ze houden ervan om het laatste woord te hebben, vooral voor de taal die ze hebben gebruikt tegenover u. Onder het motto de ‘Winnaar neemt alles.”

veerkracht weerstand tegen narcisme narcist johanpersyn.com VKoN

 

De weg naar herstelling van misbruik door de narcist.

Het terugnemen van onze controle en de macht van een narcistische misbruiker betekent oorlog met de taal die ze gebruiken tegen ons in ons eigen denken.

Dit betekent dat je dient op zoek te gaan naar het valideren en erkennen van het lijden onder het misbruik.

Professionele hulp met kennis van het narcistische misbruik die we hebben geleden is noodzakelijk.

Bouw aan een kleine kring van vrienden die begrip hebben voor wat je doormaakt.

Leer meer over de technieken van de misbruikers.

Vind ondersteunende netwerken.

Schrijf je verhaal op en deel het om bewustwording bij het publiek te bereiken.

Zoek naar de juiste healing modaliteiten. Hoe ontspan je het best? Wandelen, muziek beluisteren, koken, yoga, infrarood cabine, paardrijden, relaxatie oefeningen?

Het misbruik overstijgen en uw leven tot een succes opbouwen is mogelijk na misbruik anderen hebben dat gedaan, u kunt dat ook.

Er zijn ontzettend veel voorbeelden om te geloven dat het mogelijk is ook voor jou.

We kunnen deze ervaring van misbruik kanaliseren voor ons hoogste goed en voor het grotere goed.van allen.

Uw verhaal kan een verhaal worden die anderen helpt, waarin ze hun situatie erkennen en herkennen.  Het kan hen motiveren tot genezing.

Dikwijls is het een aaneenschakeling van kleine beslissing waarbij je je twijfel stil zet door af te tellen van 5 tot 1, en de aktie te doen die een heel proces in werking zet.

veerkracht weerstand tegen narcisme narcist johanpersyn.com VKoN

Ben je bereid om opnieuw creatief te worden?

Ben je bereid om je verhaal te herschrijven met een nieuwe taal, in plaats van de snijdende woorden van de narcist die in u werden gepland?

Je hebt uw eigen krachtige waarheid dat het mogelijk is om te herleven.

Als je vragen hebt contacteer me dan op Facebook.

Dit artikel is niet bedoeld om te diagnosticeren of een gids te zijn voor zelf-diagnoses. Het enige doel van dit artikel is strikt voor educatieve doeleinden. Mijn doel is om de lezer  te laten nadenken om schadelijke individuen beter te vermijden.

Als u dankzij deze post meer inzicht hebt gevonden, vergeet dan niet om te reageren, commentaar te geven en te delen.

Ik zou graag uw opmerkingen over dit artikel horen en ik zou het ook erg op prijs stellen als u deze informatie doorgeeft om mensen te helpen narcisten in de toekomst te vermijden.

Johan Persyn

Aanverwante teksten

eweld en veerkracht in gezinnen over posities, professionals en preventie van overdracht

Als rennen geen zin meer heeft een aangrijpend en inspirerend verhaal over optimisme, veerkracht en liefde

Meer slow, minder stress Versterk je mentale veerkracht in vier stappen

Optimisme – Hoop – Veerkracht – Zelf-vertrouwen

Mentaal kapitaal versterk je mentale veerkracht en vermijd burn-out

De weg van zelfcompassie van kwetsbaarheid naar veerkracht

 

PS : Vindt u dit artikel interessant, leerrijk, controversieel, of hebt u eens kunnen glimlachen van herkenning en erkenning? 

 

Advertenties

Bedankt, zoals altijd om aardig en creatief te zijn in uw reactie.