Hoe Menselijk te zijn in een narcistische wereld?

Beluister en download de audio versie van dit artikel hier.

In dit artikel zal ik je helpen om je leven terug te winnen ondanks het misbruik van de narcist en een nieuw leven te creëren zoals je steeds naar verlangd hebt. Een leven waarvan Jij houdt. Dit is ook een artikel voor hen die andere mensen willen helpen, want we weten nooit welk een gevecht iemand anders voert.

Is er iemand die jou haat? Wil jij positiviteit in de wereld brengen? Heb je een rauwe en eerlijke liefde voor de wereld?

Absoluut hoeven we niet elkaars geluk, liefde en pijn te vergelijken.

Ben je iemand die wil vergevensgezindheid, acceptatie en vriendelijkheid wil onderwijzen?

Geloof je dat er zoveel mooie zielen zijn die je nog in het leven kunt ontmoeten?

Kun jij jezelf evenzeer benaderen met empathie als je gewoon was tegenover de narcist?

Kun jij woorden van medeleven vinden in een conflict?

 

 

Ondertussen is het nog maar een dag geleden dat met een berichtje de narcist zijn toekomstig kleinkind en dochter duidelijk maakte dat ze  ongewenst is. Zijn dochter is reeds 21 jaar en getrouwd.

In de afgelopen maanden heeft mijn + dochter er zo hard aangewerkt om haar leven te verbeteren.

Net zoals enkele maanden terug toen de narcist haar sloeg, bedreigde te vermoorden wil hij ook nu weer dat hij erin zou slagen om haar wereld te vernietigen in enkele seconden als zij niet wil bijdragen aan zijn leven. Onlangs wilde hij immers nog het kindergeld in pikken van haar. En voor zijn ander dochter staat hij al een aanzienlijk bedrag in schuld voor de betaling van alimentatiegeld.

Dat gebeurt ook met zoveel slachtoffers van narcistische misbruik. In enkele ogenblikken word je wereld omgedraaid en je duidelijk gemaakt dat je geen waarde meer hebt voor de narcist.

Evenzeer bij de kinderen van de narcist die te horen krijgen dat ze voortaan op de tweede plaats komen en daardoor schade toebrengen aan het reeds getroebleerde kinderleven dankzij de narcistische instabiliteit van de ouder.

Het is niet gemakkelijk om op te groeien met een narcistische vader in de buurt die je telkens probeert onderuit te halen.

Ook veel vrienden verloor ze omdat ze keuzes maakte die voor haar welzijn op dat moment de juiste waren. In dergelijke omstandigheden (met de narcist en zijn vliegende  voortdurend op je netvlies) is het niet gemakkelijk de juiste vrienden te maken.

Het was de narcist die deze zomer zijn kinderen probeerde te definiëren als erfelijk belast met zijn persoonlijkheidsstoornis. Om ze daarna af te slaan omdat ze hem niet gehoorzamen, op een moment dat de therapeuten aanraden om meer afstand te nemen van de narcist.

En het is hen gelukt. Haar problemen met haar narcistische vader waarin ze werd gelokt hebben uiteindelijk haar wezen niet bepaald.

Denk daar eens over na. De narcist hoeft je leven niet te bepalen !

Ze had er hard aangewerkt om haar zelfvertrouwen terug te krijgen zoals veel van mijn lezers en dan komt er een nieuwe bedreiging, vernedering, belediging, persoonlijke aanval.

Ondanks het feit dat ze al genoeg gepest en bedreigd werd door de narcist en zijn vliegende apen (handlangers en ondersteuners) met sms, met berichten op sociale media om er een heel leven mee te vullen blijft ze bij haar waarden.

Open jezelf beste niet-narcistische lezers wat jij denkt dat de beste antwoorden zijn op volgende vragen :

Hoe kunnen we best reageren op verwijten als “domme koe”, “je moet niet meer op mij rekenen” “ik hoop dat je kinderen gehandicapt zijn”.?

Hoe boven de schaamte te komen dat de narcist op jou projecteert?

Hoe in zo’n omstandigheden niet depressief te worden?

Wat betekenen de woorden slachtoffer en pesten voor jou?

Wat ook de specifieke verwijten de narcist jou maakt onthoudt dat de wereld het niet nodig heeft dat jij ‘normaal’ wordt zoals de narcist. Wat de wereld wel nodig heeft is dat we elkaars verschillen omarmen.

wordt vervolgd

veerkracht weerstand tegen narcisme narcist johanpersyn.com VKoN

Aan dit artikel wordt gewerkt rekening houdend met jou opmerkingen.

Zend uw opmerking indien gewenst voor uw veiligheid naar mijn Facebook profiel. Uw anonimiteit wordt verzekerd. Als je een onafhankelijke geest bent laat je ervaringen los in de commentaren op Facebook.

Ik hoor graag van je.

Welk inzicht of welke aha moment is op dit moment het meest relevant voor uw leven en waarom?

We proberen allen zoveel mogelijk te doen wat we zeggen.

Als je slechts één deeltje van de benadering in dit artikel implementeert, kun je de wereld heel letterlijk veranderen. Voor sommigen is de hoogste vriendelijkheid geen contact meer, voor anderen is dit ‘de grijze steen’ methode en voor weer anderen is dat Cool en kalm blijven. Voor anderen is het vriendelijkheid en meer niet.

Dank u, zoals altijd, voor uw aanwezigheid en het delen van uw stem, gedachten, vragen en ondersteuning.

Onthoud, deel zoveel mogelijk details in uw antwoord.

Duizenden fantastische lezers komen hier elke week voor inzicht en inspiratie, en jouw verhaal als je het met ons deelt kan iemand anders helpen een zinvolle doorbraak te bereiken.

Belangrijk: deel uw gedachten en ideeën rechtstreeks in de opmerkingen. Links naar andere berichten, video’s, etc. worden verwijderd.

Als iemand die je kent – familie, vrienden, studenten, dochters, zonen of iemand anders worstelt met pesten door een narcist of anderen, deel dit met ons dan alsjeblieft.

Jouw delen kan een redder in nood zijn.

Johan Persyn

Aanverwante teksten

Veerkracht onze natuurlijke weerstand tegen een leven vol stress

Werkboek Hooggevoeligheid & Mindfulness geluk, veerkracht & intuïtie

Allemachtig via veerkracht naar invloed

Veerkracht

De cirkel is rond mijn lessen over leven, liefde, geluk en veerkracht

The Selfishness of Others: An Essay on the Fear of Narcissism

Bedankt, zoals altijd om aardig en creatief te zijn in uw reactie.