Je kunt de realiteit van de narcist niet geloven.

Eén van de moeilijkste feiten om onder ogen te zien is de realiteit van de narcist.

Nog complexer is het om de realiteit van de narcist te accepteren. Alleen jij kunt veranderen.

Dat iemand waar je diep omgaf en dacht dat ze om je gaven, eigenlijk zo duivels zou zijn om als doel te hebben je te strikken voor zo’n vuile en traumatische misbruik klinkt wat overdreven. Die realiteit van de narcist is echter niet van de pot gerukt.

We willen het absoluut de realiteit van de naricst niet geloven. We willen niet geloven dat iemand van wie we hielden blij was met de mate van toegebrachte pijn en lijden.

Het is een moeilijke om de realiteit van de narcist te accepteren. . . Maar essentieel voor onze voortdurende genezing.

Psychologen hebben evenwel de relatiepatronen ontdekt.

Als je met andere slachtoffers van narcisten spreekt dan komt de realiteit van de narcist naar boven.

Een narcist begint het misbruik door voor je te zorgen in de love bombing fase. In het begin van de relatie met de narcist doen ze een mild misbruik, om te zien of je berust. Ze kunnen je bijvoorbeeld strelen in het openbaar of sexting vragen terwijl je aan het werk bent.

Deze ongewenste of gênante seksuele handelingen zijn ontworpen om u te verwarren terwijl ze een gevoel van ongerustheid creëren. Het is ook een subtiele boodschap voor anderen om te tonen dat je bij hem hoort. Niet op een geruststellende manier, maar wel met het gevoel dat je als hun bezit laat voelen.

Wees gewaarschuwd, soms delen narcisten jouw sexting-foto’s met vrienden. Daardoor voegen ze verder vernedering toe. Wanneer je de narcist confronteert, minimaliseren, ontkennen of beschuldigen ze jou.

In het begin zijn de verbale opmerkingen ongelooflijk vleiend.

Jij bent de persoon van hun dromen. Je voldoet aan al hun seksuele behoeften. Maar zodra u het oneens bent met een seksuele voorkeur, wordt u beschuldigd manipulatief en controlerend te zijn.

Je wordt openlijk bekritiseerd voor je seksuele verlangens of het gebrek daaraan. Dan worden de opmerkingen vulgair. Seksuele beledigingen of onthutsende opmerkingen over je lichaam komen vaker voor.

Je begint je niet goed genoeg te voelen in deze realiteit met de narcist,. Je wordt zowel een hoer als een preut genoemd. Narcisten zien partners niet als individuen met gevoelens en meningen. Het zijn eerder stukjes vlees. Dit is duidelijk in de  manier waarop ze over het andere geslacht praten.

De narcist eist dat je alles vertelt over je vorige seksuele partners en ontmoetingen.

Vervolgens gebruiken ze de informatie om je een slet te noemen. Ze gebruiken je verhalen als rationalisatie voor hun eigen indiscreties

De narcist zal beschuldigingen gebruiken als rechtvaardiging voor verder seksueel misbruik.

“U verdient dit” of “U vroeg dit”, zijn typische narcistische antwoorden.

Om je over te halen om seks te hebben met hen, gebruikt de narcist intimidatie. schuld, schaamte of woede. Voor hen is dit geen seksueel misbruik, dit is de normale realiteit van de narcist.

Toch is het misbruik; elke gedwongen seksuele handeling is beledigend.

Ze staan er bijvoorbeeld op om seks te hebben na een ruzie om je betrokkenheid te bewijzen. Of ze zullen de slachtofferkaart spelen en je dwingen om seks te hebben. Daardoor voelen ze zich veilig, zeker of gevalideerd.

Ze zeuren en beledigen je. Daarna  worden ze boos en ontwrichtend. Vervolgens weigeren ze je toe te staan te vertrekken of te slapen. Je hebt maar een optie toegeven aan seks met hen.  Wanneer je eindelijk toegeeft, ontkoppel je emotioneel. Het is niet bevredigend voor jou maar alleen voor hen.

de realiteit van de narcist voor de slachtoffers van narcisme

De narcist dreigt met ontrouw als je niet voldoet aan hun escalerende seksuele verlangens, of je uiterlijk verandert.

Er is nooit genoeg seks voor de narcist. Geen frequentie of stijl van seks is ooit genoeg. Net als je gelooft dat je je grenzen hebt bereikt, duwt de narcist je steeds verder. Wanneer u bezwaar maakt, wordt u belachelijk gemaakt voor uw standpunt.

Daarna worden alle tactieken in het vroege stadium samengevat tot één aanval,  totdat u toegeeft. Om hun dominantie te bewijzen, gebruiken ze je oppositie als een excuus om je nog meer te pushen.

Je begint je over te geven aan ongewenste seksuele handelingen uit angst dat de narcist je slaat, je verlaat, je vernedert, je straft, je verraadt of geld achterhoudt.

Dat is de realiteit van de narcist: De druk om seks te hebben is onverbiddelijk en meedogenloos, ongeacht je fysieke conditie en seksuele verlangens.

Ze zullen ook plots switchen tussen overmatige seks en volledige onthouding. Daardoor kunnen ze de controle over jou behouden door een verslaving te programmeren. Aldus manipuleren ze om te doen wat ze maar vragen.

Voor de narcist, is jouw lichaam van hen en hun lichaam is van hen.

Daarom hebben ze het recht om ultimatums over je lichaam te geven.

Voordat je de narcist ontmoette, had je normen voor wat seksueel acceptabel was. Maar nu lijkt het argument van de narcist om je principes te veranderen overtuigend. Je begint de leugen te geloven dat als je je eenmaal aan de daad overgeeft, ze tevreden zullen zijn.

Het klopt echter niet dat niet meer zullen vragen, omdat het nooit genoeg is. Als je seks onthoudt door de walging omdat ze je principes hebben overtreden, worden ze boos, strijdlustig en soms gewelddadig.

Zodra de narcist het gewelddadige stadium bereikt, kan seks niet langer terugkeren in het vorige stadium.

Ze zijn niet meer in staat om opgewonden te zijn door dergelijke emotionele gevoelens of eenvoudige intieme handelingen. Het gaat nu over intimidatie, controle, overheersing, macht, marteling en terreur. Niet elke narcist escaleert naar dit niveau.

Velen blijven gewoon volledig in de opdringerige fase. Maar voor degenen die verder gaan, zijn deze daden vaak crimineel.

Het is de daad die misdadig is, niet de aard van je relatie. U kunt getrouwd zijn en het slachtoffer zijn van seksuele misdrijven.

Het is belangrijk om te onthouden dat elke seksuele daad die geen consensus is als verkrachting wordt beschouwd.

De realiteit van de narcist is dat hij zijn daden niet beschouwd als pijnlijk, vernederd en misbruikend.

Degradatie handelingen worden gedaan om je te vernederen.

Zij zorgen ervoor dat je je gevangen voelt in de relatie. De narcist zal zeggen: “Wie anders zou jou nog willen dan ik, nadat je dit hebt gedaan.”

Sommige van deze beledigende handelingen wilt u niet met anderen delen. Alhoewel ze een reden zijn voor vertrek. Het kan onnodige verlegenheid veroorzaken. Je vernedering vergroten en het genezingsproces verlengen. Je bent niet verplicht om aan iemand uit te leggen waarom je weggaat van de narcist.

Het is waarschijnlijk dat u professionele hulp nodig heeft om te genezen. Seksueel misbruik laat littekens achter die vaak niet volledig worden gezien. Maar komen dan opnieuw boven als je een gezonde seksuele relatie hebt.

de realiteit van de narcist voor de slachtoffers van narcisme

Misbruikers gebruiken seks als een “reset” -knop.

Met seks kan de narcist de relatie hervatten alsof het misbruik nooit heeft plaatsgevonden.

Naarmate de devaluatie- en weggooifase van de relatie ingang vindt, zijn narcisten geneigd om seks te gebruiken als een snelle en gemakkelijke ‘reset’-knop. Met seks hervatten ze de relatie.  Beledigende ervaringen worden onder het tapijt geveegd.  Daardoor kunnen ze de misbruikcyclus blijven bestendigen.

Ze kunnen het slachtoffer overtuigen om deel te nemen aan wilde, gepassioneerde make-up seks om “opnieuw contact te maken”; ze kunnen plotseling hun partners verleiden direct na een gewelddadig incident om de herinnering aan pijn en genot samen te smelten.

Vergis je niet: het is allemaal een patroon van destructieve conditionering. Het is ontworpen om het gevoel van veiligheid van het slachtoffer in de relatie te vernietigen en je als slaaf te kunnen uitbuiten.

De emotionele achtbaan wordt aangemoedigd door het angstaanjagende en onvoorspelbare gedrag van de misbruiker. Dit onvoorspelbaar gedrag bestaat uit dat afwisselende vriendelijkheid en genegenheid gecombineerd met waanzinnige handelingen van volledig-frontale wreedheid.

Ze vergelijken hun slachtoffers met eerdere partners op het gebied van hun lichaam.

Maar daar houdt het niet op : seksuele voorkeuren, attitudes en vermogen om bepaalde seksuele handelingen uit te voeren krijg je ook te horen.

Dit is misschien wel een van de meest gemene manieren waarop narcistische misbruikers hun slachtoffers verminderen in de devaluatie- of weggooifase.

De ex-partner die de narcistische misbruiker ooit heeft gedevalueerd in termen van uiterlijk of seksuele prestaties wordt plotseling vergeleken met het nieuwe slachtoffer. Hij doet dat op een manier die onpeilbaar kwetsend en verontrustend is. Hij begint daaraan zodra het nieuwe slachtoffer de ontvanger van het misbruik wordt.

De devaluatie van het huidige slachtoffer door het prijzen van de ex-partner.

  1. het uiterlijk
  2. de seksuele vermogens
  3. het seksuele uithoudingsvermogen
  4. de frequentie van seksuele betrokkenheid van de ex-partner prijzen

Het kan eveneens compleet gefantaseerd zijn wat ze vertellen

De beweringen van de narcist :”Hij of zij heeft dit gedaan – waarom kan jij niet?”

Al te vaak komt deze vorm van afschuwelijke triangulatie voor. Die is bedoeld om het seksuele vertrouwen van het slachtoffer te ondermijnen.

Het wordt gebruikt door de narcist om ervoor te zorgen dat je minder vertrouwen hebt in je seksuele vaardigheden.

Immers, hoe minder seksueel zelfvertrouwen je hebt, hoe kleiner de kans dat je naar een andere partner gaat.

Tenminste in de geest van de narcist.

Vreemd genoeg zijn ze bang dat je snel met iemand anders in het bed zult springen nadat hun relatie met jou voorbij is. Dus door je seksuele prestaties te verminderen en te beledigen, doden ze twee vogels in één klap. Dat is de realiteit van de narcist.

de realiteit van de narcist voor de slachtoffers van narcisme

Ze kleineren niet alleen je seksualiteit.

Ze dwingen je zonder je goedkeuring in de slaapkamer. Vaak in die mate dat ze tegen je eigen grenzen ingaan.

Door je gevoel van eigenwaarde en vertrouwen in dit gebied te verlagen, krijgen ze voldoening. Ze weten dat bijgevolg je minder kans hebt om seksueel contact te hebben met iemand anders. Vooral als je hun beledigende opmerkingen nog steeds als een record in je hoofd herhaalt.

Terzelfdertijd zorgen ze voor trauma binding en weten ze dat ze een stap verder kunnen gaan.

Om het hoofd te bieden aan hun harde opmerkingen, moeten overlevenden van narcistische mishandeling leren zichzelf te valideren.  Zelfrespect dienen ze te herwinnen over hun seksuele vermogens en hun lichaamsbeeld.

Dit kan zelfs gebeuren in het geval van een breuk.

Een recente studie toonde aan dat mensen met narcistische persoonlijkheidstrekken om praktische redenen contact onderhouden met hun ex-partners. Daardoor hebben ze de mogelijkheid tot seks. Terwijl ook komt de toegang tot de verschillende bronnen van die partner.

Verwondert het je dat een onschuldige ontmoeting met hun slachtoffers meestal in bed eindigt? Zelfs na een uiteengevallen of tumultueuze periode in de relatie?

Dit is de reden waarom het handhaven van Geen Contact (of grey rock als er kinderen zijn) zo belangrijk is: om jezelf te ‘ontdoen’ van de verslavende cyclus.

Zodra het slachtoffer weer in de traumatische maalstroom van de relatie is gestofzuigd, begint de devaluatie en het misbruik opnieuw. De cyclus van lovebombing en devaluatie herhaalt zich totdat de narcist het slachtoffer verlaat.

Het slachtoffer voelt zich dan gebruikt en meer gedevalueerd als hij of zij zich realiseert dat hun seks geen moment van liefde was. Dat wijst niet alleen op een onbeheersbare passie. Dat is eerder een opzettelijke truc om terug in het hoofd te komen van het slachtoffer. Maar de narcist wil je ook terug in zijn bed.

Het is normaal dat je in een shocktoestand bent door de realiteit van de narcist.

Je hebt intense angst om te vertrekken. Je weet niet hoe je de narcist zal buiten zetten. Alleen al het lezen van deze informatie kan je angst doen toenemen. Als je een paniekaanval verwacht ga naar de noodsituatie pagina in de header.

Het is een teken van gezondheid voor jou om op die manier te reageren. Stemmingswisselingen van woede en depressie zijn ook typisch. Als je de realiteit van een narcist begint te zien in plaats van het valse beeld dat ze hebben gecreëerd dan ga je in diepe rouw.

Waarom is de realiteit van de narcist niet te overzien?

Het antwoord is dat hij het niet kan helpen; het zit in zijn aard. Hij heeft een verlangen om zijn verhaal te vertellen. De narcist kan niet anders dan door te gaan met zijn gedrag. Zelfs als het als gevolg heeft van betrapt te worden zal hij met zijn gedrag doorgaan. Stompzinnigheid is daar zeker een deel van.

Maar de definitie van de seksuele narcist is :

  1. een persoon die egocentrisch is,
  2. zichzelf als onberispelijk beschouwt,
  3. geen inzicht heeft in zijn schade aan anderen.

Helaas zal de narcist niet veranderen, zelfs niet met therapeutische middelen.

de realiteit van de narcist voor de slachtoffers van narcisme

Bij het effenen van het pad naar vrijheid vinden slachtoffers het nuttig om ondersteuning te zoeken.

Dat is noodzakelijk om hun gevoel van seksuele instelling en veiligheid te herwinnen. De eventuele verwondingen uit de kindertijd dienen te helen. Mind-body technieken stellen je in staat je opnieuw veilig te voelen in jouw lichamen.

Yoga en meditatie kunnen bijvoorbeeld ongelooflijke  herstellende wegen zijn. Met mindfulness herwin je  beheersing van de geest en het lichaam. Het is aangetoond met onderzoek dat dit nuttig is voor overlevenden van trauma’s.

Aanverwante teksten

Een boosaardige narcist met een ijskoud hart

Seks met een narcist

De narcist op weg naar zijn volgende bron. Empathische persoon.

Jekyll en Hyde karakter

Vormen van seksueel misbruik door een narcist

Sexual Narcissism and the Perpetration of Sexual Aggression

Relaties die stukmaken hoe zorg je voor jezelf en maak je je relaties weer gezond?

De draad weer oppakken trauma- en rouwverwerking

Gefeliciteerd met je echtscheiding in 7 stappen weer stralen

Meer tijd voor jezelf De kunst om weer baas te worden over je kostbare tijd

Children of the Self-absorbed A Grown-up’s Guide to Getting over Narcissistic Parents

 

Advertenties

Bedankt, zoals altijd om aardig en creatief te zijn in uw reactie.