Bewustzijn rond Narcisme

Je van Narcisme bevrijden begint bij kennis toepassen.

Narcisme Termen waar je nog nooit van gehoord hebt.

Ze worden beschreven op mijn webblog VKoN (hier) of op mijn verschillende Facebook pagina’s – zoals liefdesbombardementen, toekomst faking, valse-zelf, idealisatie, devaluatie, projectie, gaslighting, lastercampagne, vliegende apen, cognitieve dissonantie en triangulatie – worden onderdeel van het reguliere vocabulaire van de overlevende van narcisme.

Als je hier bent, ben je op zoek naar antwoorden over het gedrag van een geliefde, familielid, collega of vriend. Wanneer je merkt dat je woorden zoekt zoals grenzen, verlating, afsluiting en pathologische leugenaar, weet je dat je waarschijnlijk een giftige persoon bent tegengekomen.

 personen met narcisme maken zich geen zorgen om anderen VKoN
Daardoor word je bedrevener in het uitleggen van de definities van deze termen dan de meeste professionals in de geestelijke gezondheidszorg, omdat het niet alleen begrippen zijn die worden geleerd door ze te memoriseren, maar woorden die worden geleerd door jouw pijnlijke, levensechte ervaringen.
Jou nieuw gevonden vocabulaire wordt krachtig bevrijdend omdat je eindelijk voelbare termen geboden worden om de waanzin te verklaren die eens jouw realiteit was, maar die je eerder niet met woordenschat kon beschrijven.
Je groeit zo goed op het gebied van narcisme en eigenschappen van een NPD. Je verdient het om eredoctoraten te behalen in het onderwerp als je het overleefd hebt omdat je een ervaringsdeskundige bent.
De waanzinnige gesprekken uit het verleden beginnen beter te worden door de nieuwe focus van jouw bewustzijn.

Als overlevende begin je eindelijk in staat te zijn om de vinger op de zere plek te leggen.

De emotionele mishandeling die je hebt opgelopen kun je nu aanwijzen door je kennis van narcisme. Zelfs al was het misbruik niet waar te nemen als fysiek of seksueel misbruik het is emotioneel misbruik.
De lagen van schuld, schaamte, twijfel, verwarring en onzekerheid van hun realiteit die jou had gekweld begint te eroderen. Je erkent dat de lagen opzettelijk en bedrieglijk door jouw narcist op jou zijn aangebracht.
Dit is het scharnierpunt, waar jouw herstel van narcistische mishandeling begint. Zonder bewustzijn en voorlichting , is de kans dat een overlevende in een andere onrechtmatige relatie belandt, oneindig veel groter.

Emotioneel misbruik is even verwoestend als elke andere vorm van misbruik.

Het is opzettelijke en kwaadwillende uitbuiting en manipulatie van jouw hart, jouw ziel, jouw geest, jouw bezittingen door een ander menswezen. Daarbij is die campagne gehuld in valse uitdrukkingen van liefde en bezorgdheid.

In het begin van mijn herstel ontdekte ik heel snel dat de vrouw waarvan ik dacht dat ik kende dat zij nooit had bestaan. Ik hield vast aan het enige stuk waarheid dat ik eindelijk had uitgedacht: zij was een LEUGENAAR.

Me stevig vasthoudend aan dat feit begon ik met het onderzoeken van “pathologisch liegen” op internet.

Helaas heb ik toen niets nuttigs gevonden. Pas toen ik mijn weg naar sociopathie / psychopathie nauwgezet doorzocht, ontdekte ik de juiste antwoorden op mijn vele vragen!
Uiteindelijk besefte ik dat pathologisch liegen en psychopathie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Helaas wordt de bovenstaande waarheid verdoezeld door een populaire en gevaarlijke veronderstelling die in onze samenleving bestaat.

Die bewering wordt zelfs ondersteund door onderzoek.
Die veronderstelling is: iedereen liegt.

Aangezien iedereen het doet volgt hieruit dat het niet zo erg zou zijn om te liegen. Omdat liegen blijkbaar zo universeel en typisch is,

Fout. Ja, bijna iedereen heeft leugens om best wil verteld.Sommigen willen hier mee de gevoelens van ander sparen of beschermen.

En normale mensen liegen om de schaamte te verbergen die ze voelen over wandaden of omdat ze bang zijn voor de gevolgen van hun fouten.

Deze mensen zijn pathologische leugenaars, en het zijn psychopaten.

Maar er zijn andere mensen die gewoonlijk liegen, met de bedoeling om anderen te misleiden en #manipuleren voor hun eigen persoonlijk gewin, en zij voelen zich niet slecht om het te doen.

Ze genieten er zelfs van.

Deze mensen zijn pathologische leugenaars, en het zijn psychopaten.

Na veel onderzoek ben ik tot de conclusie gekomen dat alle pathologische en dwangmatige leugenaars persoonlijkheidsstoornissen hebben. Deze aandoeningen kunnen op een psychopathisch spectrum worden geplaatst.

Pathologisch liegen is het tegenovergestelde van normaal.

Ik zal dat herhalen: pathologisch liegen is het tegenovergestelde van normaal!

Het is niet relevant dat onderzoekers bewijzen hebben ontdekt dat iedereen op de een of andere manier liegt. Niet alleen zijn de meeste leugens schadelijk. Psychopathische leugens vallen buiten het bereik van wat de meeste mensen zich zelfs voorstellen wanneer ze denken aan liegen.

Wanneer iemand gewoonlijk liegt, is dat gedragspatroon altijd verbonden met andere extreem verontrustende eigenschappen en gedragingen.

Weet je de laatste stap van jouw herstelproces is gewoon tijd. Tijd heb je nodig om deze technieken in de praktijk te brengen die je op mijn website vindt.  Door deze technieken en studie kunnen je wonden genezen. Ik zal hier zijn om je tijdens je herstel te ondersteunen.

Intussen kan ik je helpen bij het beheren van de eb en vloed van het leven. Dit is geen typische breuk. Je leven verder zetten hierna zal ook niet typisch zijn. Het zal traag zijn, met veel ups & downs, maar samen kunnen we je naar de andere kant brengen.

Jij bent zo’n speciaal persoon dat het niet opgeeft om zijn dromen te realiseren. Dank U om je tijd te nemen om dit te lezen en te beluisteren.

Kom regelmatig terugkomt omdat dan de kennis kan gebruikt worden in jouw leven. Ik hou er ook van als ik van je hoor wat jou het meeste raakte.

Ik ben nieuwsgierig om te horen wat jij nog zou willen toevoegen.

Johan

Download nu dit deel van de audioversie en beluister dit artikel met als titel ” Je kunt nu je bewustzijn rond narcisme vergroten.  ” herhaaldelijk en aandachtig.

Aanverwante teksten

5 Sanity Savers When Narcissists Sabotage Your Holidays

Het narcistische spel van vernederen tijdens vakanties.

Iemand nietig verklaren, beledigen of denigreren,: invalidatie.

Je kunt de realiteit van de narcist niet geloven.

Het gebruiken van kinderen door de narcist.

Will I Ever Be Good Enough? Healing the Daughters of Narcissistic Mothers

Ben ik nou gek? De invloed van de narcistische ouder op het kind – narcisme De invloed van de narcistische ouder op het kind

Een gedachte over “Bewustzijn rond Narcisme

  1. Na 2.8 jr met een psychopaat samen te hebben geleefd en na heel veel gelezen te hebben, is wat ik bij jou lees het meest treffend, het “feest” -de walging- der herkenning tot in detail.
    De ervaringen die ik aan mijn vrienden (en o.a van de psychopaat) heb uiteengezet, die ze met stijgende verbazing en vol ongeloof hebben aangehoord, ik lees de inhoud van mijn ervaringen hier terug.
    Ik geloofde namelijk zelf niet wat ik meemaakte, en aan de hand van de reactie van anderen gaat er 1 seconde door je heen of het wel waar is wat je aan het vertellen bent en hoe je in s’hemelsnaam in die hel rond kan blijven dolen.
    De “vrienden” waartegen hij eveneens continue tegen liegt of ze gewoon als doel (met een altijd heel geloofwaardig overtuigend charmant verhaal, om na afloop als de “vrienden” weg zijn, weer in een begrafenisstemming te verzakken) gebruikt, geloven het wel, maar laten zich eveneens “gebruiken”. Ze zien maar 1 kant van de vele maskers/projecties die de psychopaat gebruikt.
    Bedankt voor het delen van al je ervaringen op dit blog Johan.

Bedankt, zoals altijd om aardig en creatief te zijn in uw reactie.