De narcist en de begeerte naar geld.

De narcist en de begeerte naar geld.

Version
Download 4
Total Views 40
Stock
File Size 14.41 KB
File Type docx
Create Date 9 mei 2018
Last Updated 10 mei 2018
Downloaden

We hebben allemaal een beetje lust in onze harten - voor prachtige kleren, seks, lekker eten, prachtige sieraden. En ook een begeerte naar geld.

Veel narcisten zijn echter vooral geobsedeerd door een grote lust naar geld.

Het is geen verlangen naar creativiteit of onderneming schap of behulpzaamheid waardoor ze ook geld verdienen.

Zij denken veel na over hoeveel geld ze hebben.

Zij denken dagelijks na hoe ze dat geld kunnen vermeerderen terwijl ze kunnen vermijden dat het bij anderen terecht komt.

Op ieder moment zijn ze gefocust op wie ze met dit doel kunnen manipuleren met inbegrip van familieleden en vrienden.

Geld is hun vervanging voor liefde, warmte, genegenheid — voor het authentiek en menselijk zijn.

Het hebben van zo veel als mogelijk geld zelfs door het te stelen van familieleden is het constante doel van de narcist.

Gedachten over het krijgen van meer geld is altijd in deze persoon zijn gedachten.

Veel geld geeft hen meer macht. Ze willen zich als een winnaar voelen en superieur aan anderen.

Vermogende narcisten kijken altijd neer op anderen die "het niet hebben gemaakt."

Het is niet dat ze kennis, wijsheid, innerlijke vrede of inzicht zoeken.

Het is te weten dat ze hun grootste doel hebben bereikt — kunnen hebben wat zij wensen voor het aantrekken van andere mensen die ze gemakkelijk kunnen uitbuiten om hun geldlust te bevredigen.

De gunst winnen van de rijke ouder om de begeerte naar geld te vervullen.

Een van de voorkomende scenario's voor een van de broers en zussen, man of vrouw, is om de gunst van de vader of de moeder die de rijkdom houdt te winnen, om tot de vertrouwelinge, de favoriete vertrouwde te worden en zo de begeerte naar geld te kunnen vervullen.

Dit wordt gedurende vele jaren voorbereid en goed gepland. Langzaam maar zeker wordt deze broer of zus de executeur-testamentair van de narcist zijn wil, hij/zij overtuigt de moeder of vader hem/haar het grootste bedrag van de erfenis te schenken (het laten aan de andere broers en zussen met een minuscuul deel van het totaal).

De narcistische geldwolf zet enorme druk op zijn ouders, indien dat noodzakelijk is om de deal voor zichzelf te bezegelen. Hij heeft geen geweten en is klaar voor het sterven van de ouder (hoe eerder hoe beter), zodat hij weg kan van het ouderlijk goed en de scène kan verlaten om een leven van plezier en comfort te leiden. Deze hebzuchtig narcistische broers en zussen verlaten vaak hun eigen kinderen en natuurlijk ook hun echtgenoten om  een leven van elite en luxe te kunnen leiden.

Ze kijken nooit naar het verleden en zien niet de psychologische en monetaire vernietiging die ze hebben achtergelaten.

Ze hebben altijd gekregen wat ze wilden hebben gedurende geheel hun leven. Ondanks deze grote overwinning de narcist blijft de narcist de grote geldlust ervaren diep in zijn botten. Hij is klaar om door onethisch en vaak illegale financiële avonturen zijn geldlust te bevredigen.

Een van hen trouwt met een rijke partner, wat hem vreselijke stress bezorgd en waar hij/zij er moet voor zorgen dat deze persoon psychologisch afhankelijk wordt en werkt volgens de goedkeuring van de narcist.

De obsessie om de fortuinen van anderen te zoeken, te verkrijgen en te besturen gaat nooit voorbij. De narcist zou proberen indien mogelijk om het ritme van eb en vloed of de kromming van de aarde te veranderen als dat geld opleverde. De narcist stopt nooit om anderen tot slachtoffer te maken, hun leven te verstoren , hen achterlatend zonder geld, waardoor ze ondraaglijke angst en zorgen veroorzaken.

Leren over de narcistische persoonlijkheid biedt u het inzicht om deze geldgieren snel te herkennen. U zal het gevoel van hun gemeenheid, zoals een schadelijke geur in de lucht.

U zult dan weten naar wat ze uitkijken — uw financiële middelen, uw relaties met mensen met kapitaal.

 

Ik raad je aan om narcistische geld gieren grondig te bestuderen.

Ze snel te identificeren. Toon hen onmiddellijk de deur.

Als u betrokken bent bij één van hen, leren dan om uzelf te ontwarren en te verlossen.

Maak een begin van het gebruik van uw persoonlijke creatieve talenten.

Praktiseer innerlijke vrede door het lichaam en de geest te kalmeren.

Verscherp uw observatie vermogen en inzicht.

Schenk bijzondere aandacht aan uw intuïtie.

De waarheid probeert u voortdurend te bereiken. We kunnen oefenen om ontvankelijk te worden van deze onschatbare boodschappers van de waarheid.

Ken je nog methodes waardoor de narcist probeert om aan je middelen te geraken, laat die dan weten. Zend me een boodschap op Facebook, zodat ik anderen kan waarschuwen hiervoor.

Veel succes.

Johan Persyn

Aanverwante teksten

Boeken CD's DVD's Narcisme Veerkracht Mindfullness

Begrippenlijst links overzicht

Heb je een vraag, een opmerking, wens je een gesprek, een interessante mening of tekst voor publicatie vul onderstaand formulier in aub.

U kunt ook contact met me nemen via Facebook messenger zodat we een chat gesprek kunnen beginnen.

Advertenties

Bedankt, zoals altijd om aardig en creatief te zijn in uw reactie.