Herhaaldelijke misbruik strategie van een narcist.


Version
Download 1
Total Views 35
Stock
File Size 413.09 KB
File Type docx
Create Date 11 mei 2018
Last Updated 11 mei 2018
Downloaden

Exploitatie is het voornaamste kenmerk van de misbruik strategie van de narcist. (moeder/vader).

Ze gebruiken altijd anderen, met name echtgenoten, ex-echtgenoten, kinderen en andere familieleden om hun behoeften te voldoen, niet de jouwe.
Voor narcisten kunnen jouw behoeften hun niet schelen. Ze zijn er niet in geïnteresseerd en zijn door gebrek aan empathie er ook volledig van afgesloten.
Ze denken dat ze alle rechten hebben en aarzelen niet om voortdurend eisen aan jou te stellen.
Dit brengt voortdurend hun echtgenoten en kinderen in de gevarenzone.
Elk moment is een brandoefening om de gevolgen van hun misbruik strategie te blussen.

Narcisten putten ons emotioneel uit en in sommige gevallen ook fysiek.

Zorg daarom goed voor jezelf.
Stel grenzen met de narcist en wees consistent.
Hij of zij zal over deze lijnen proberen te stappen.
Ze zullen u verleiden om dat u hun manier van doen zou toelaten. Ze zullen u intimideren en vernederen.
Geef a.u.b. niet toe.

Houd indien mogelijk een emotionele, psychologische en fysieke afstand van de narcist. Immers hun aanwezigheid is een emotionele en psychologische vergiftiging.
Als je contact met hen niet kunt vermijden leer om van hen los te koppelen door niet overdreven te reageren op hun leugens en drama’s die ze creëren als ze niet krijgen wat ze willen.
Laat ze ophef en drukte maken zoals een baby in een hoge stoel die zijn spullen over de hele vloer uit gooit.
Laat hun driftbuien en dreigingen u niet overspoelen. Blijf stabiel door een praktijk van stilte, ontspanningstechnieken, zachte yoga en meditatie.

Ik heb gezien dat narcisten hun misbruik strategie herhalen.

Ze rekenen erop dat ze u kunnen kraken, dat ze u kunnen breken. Ze rekenen er op dat u jou zelf verliest, dat je razend wordt.
U kunt de narcist overleven door gecentreerd en geworteld te blijven in uw eigen waarden en uw doelstellingen.  Het engagement met een supportnetwerk en ondersteuningsrituelen helpen u door de moeilijke periodes.Je hebt het recht op een afzonderlijk leven.

Schreeuw ze niet terug, geef ze geen grijns en geen contact indien mogelijk.

In essentie is hun doel is opnieuw om er voor te zorgen dat je emotioneel betrokken raakt en dat je door woede je controle over jezelf verliest. Er wordt vaak over het hoofd gezien dat bij narcisten een signaal van zwakte is. Als gevolg daarvan wachten ze af om het juiste moment te kiezen om toe te slaan. Uiteindelijk kan je blijven werken aan jouw zelfbeheersing en er telkens beter en beter in worden.
Onder die omstandigheden  : Werk elke dag aan uw lichamelijke, geestelijke en psychologische gezondheid. Bovendien is het prioritair als tegenwicht op de misbruik pogingen van de narcist.

Dit is een moeilijke en onmogelijke persoon. Geef jezelf voldoende krediet om met de situatie om te gaan.
Zoek geborgenheid bij jezelf, onder uw te vertrouwen vrienden, in eenzaamheid en de schoonheid van de natuur en kunst, in spiritualiteit. Je kunt dit doen op je eigen manier.

Exploitatie is het voornaamste kenmerk van de misbruik strategie van de narcist.

Je kunt stoppen met al dat familiedrama vooral als het je veel pijn doet.

Verrast het je dat Ik geen mens ken die geen enkele vorm van familiedrama heeft meegemaakt. Dus als je eenmaal de kans hebt gehad om even na te denken over de misbruik strategie die in jouw leven eventueel plaatsvondt, zou ik graag je perspectief horen. Wat is een voorbeeld van een gezonde grens die je hebt moeten instellen in je leven - of het nu met een vriend, familielid of collega is - die inzicht zou kunnen geven aan mijn andere lezers?

Laat hieronder een reactie achter en laat het me weten. Verspreid in je reactie zoveel mogelijk details. Omdat honderden ongelooflijke zielen hier elke week komen voor inzicht en inspiratie. Je verhaal is misschien precies wat iemand anders nodig heeft om een grote doorbraak te krijgen! Belangrijk: deel uw ideeën  rechtstreeks in de opmerkingen. Links naar andere berichten, video's, etc. kunnen worden verwijderd.

Ik hoop dat het duidelijk is dat we ons moeten realiseren dat narcistische familierelaties enkele van de moeilijkste relaties zijn die we moeten doorlopen. Maar weet dit: je kunt nog steeds je narcistische familie indien nodig van een afstand respecteren en liefhebben. Primair is dat je 51%  voor jezelf en je behoeften zorgt. Maar als ze je het leven onmogelijk maken dat kun je zeggen 'fuck it'.

Johan Persyn

Heb je een vraag, een opmerking, wens je een gesprek, een interessante mening of tekst voor publicatie vul onderstaand formulier in aub.

Aanverwante teksten

Ben ik nou gek? De invloed van de narcistische ouder op het kind – narcisme De invloed van de narcistische ouder op het kind

Emotional Blackmail When the People in Your Life Use Fear, Obligation, and Guilt to Manipulate You

Alles komt goed heel je lichaam met medicijnen, affirmaties en intuitie

Hulpverlening en hulpverleningsmogelijkheden

Kahlil Gibran De Profeet

Machtige gedachten Het affirmatieboekje

Advertenties

Bedankt, zoals altijd om aardig en creatief te zijn in uw reactie.